OM OSS

Vår visjon: Ingen skal stå alene. Ingen skal gå alene.

City Changers tilbyr anonym rask gratis samtalehjelp til barn og unge mellom 12-29 år som trenger noen å prate med. Det eneste man gjør er å sende SMS " Prat " til 2474 og vi kobler de med en samtalepartner innen 24 timer. Vi er en frivillig organisasjon, livsynsnøytral og politisk uavhengig som består av engasjerte mennesker med helsefaglig/pedagogisk bakgrunn.

City Changers har 50 samtalepartnere som har enten helse og pedagogisk fagkompetanse. Vi kurser våre samtalepartnere fire ganger i året pluss at alle får en etikkmanual som som er utarbeidet av Etikkrådet i City Changers som retningslinjer for samtalen. 

Frem til 2017 hadde City Changers 2041 kontaktpunkter med barn og unge. I 2018 hadde vi 2230 kontaktpunkter.

Vi ønsker å gjøre byen vi bor i til det beste stedet å vokse opp for barn og unge. Derfor har vi mange trygge voksne som kan møte de på cafeer, konserter, ungdomsklubber og idrettsarenaer. De fleste har fått hjelp i løpet av 3 timer hvor målet er innen 24 timer.

TILBAKEMELDINGER:

Jente 21 år etter en festivalkonsert sier:

«Takk for muligheten til samtale etter konserten sent på kvelden. Det var godt å få snakke med noen som
kunne følge meg neste dag til fastlegen og deretter til psykolog på sykehuset I løpet av ett døgn fikk jeg hjelp for resten av livet. Nå går jeg for første gang regelmessig til behandling for 11 års hemmelig seksuelt misbruk».

Gutt 19 år:
« Takk for hjelpen til å sette ord på det vanskelige. Det er kjipt å være ensom – men merker at det hjelper å snakke med proffe i CC.»

Dette er vår gave til byen, å bruke vår fagkunnskap og fritid slik at de unge får gratis samtaler uten ventetid.